Leśny Zakątek Bydgoszcz - forum dyskusyjne

Miejsce to zostało stworzone do komunikacji mieszkańców osiedla Leśny Zakątek w Bydgoszczy przy ulicy Powstańców Warszawy.
Forum to nie ma nic wspólnego z działalnością PSM i służy tylko wymianie informacji.

Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 2018-08-05 12:04:13

nagano
Zbanowany
Liczba postów: 6
WindowsChrome 68.0.3440.84

Dofinansowanie dla firmy z Unii Europejskiej

Szukam osób, które brały w przeszłości dotacje unijne dla firm i mogą napisać w skrócie czy da się ogarnąć ten cały proces bez zlecania go na zewnątrz? Jeśli się nie da to zlecę to https://elpartners.pl ale może da się zaoszczędzić trochę pieniędzy? Z drugiej strony głupio byłoby zrobić gdzieś błąd i stracić szansę z tego powodu. Piszcie co myślicie [dblpt])

#2 2018-08-06 16:21:53

Rafał91
Użytkownik
Liczba postów: 4
Windows 7Firefox 61.0

Odp: Dofinansowanie dla firmy z Unii Europejskiej

Około 8 lat temu brałem udział w konkursie na dofinansowanie na start firmy 40 tys. zł + jakieś opłaty (ZUS przez rok).
Duuuużo było do wypełniania papierów, formularzy, biznes planów itp., aczkolwiek jeśli chcesz otrzymać dofinansowanie to wskazane by jednak rozpoznać samemu rynek i zapotrzebowania i samemu to określić. Da się to ogarnąć samemu, ale jest tego dużo i procedury są dosyć specyficzne.
Np. chcesz salon fryzjerski otworzyć to musisz opisać jakie jest zapotrzebowanie na rynku, czym chcesz wyprzedzić konkurencję itp. Ja miałem dodatkowo szkolenie z prowadzenia działalności. Na pewno za darmo się nic nie dostanie, więc trzeba się troszkę wysilić, ale z drugiej strony - jako właściciel firmy, na ileś lat łatwiej będzie Ci kolejne formularze wypełniać, a banki przy kredytach też żądają podobnych informacji i biznes planów [dblpt])

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
holztreppen aus polen | wysokiej jakości Kredensy drewniane litego dębowego lakier wosk okucia | przeprowadzki warszawa tanio | Części Carraro