Miejsce to zostało stworzone do komunikacji mieszkańców osiedla Leśny Zakątek w Bydgoszczy przy ulicy Powstańców Warszawy.
Forum to nie ma nic wspólnego z działalnością PSM i służy tylko wymianie informacji.
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Witam! Piszę w sprawie rolet zewnętrznych. Nie wiem czy temat nie był wcześniej poruszany czy po prostu nie trafiłam Niebawem będę Państwa sąsiadką, ale jeszcze trochę
zakupiłam mieszkanie na 1 piętrze, blok się buduje, więc jest to czas na przemyślenie tematu rolet. Rozważam je pod względem bezpieczeństwa (włamania) i pod względem ochrony przed nagrzaniem mieszkania latem bądź wychłodzeniem zimą zważając na fakt, że jest to mieszkanie narożne. Czy mieli państwo doświadczenie w tym temacie? Warto zakładać czy nie?
Witaj. Na pierwszym piętrze nic Ci nie grozi, więc bezpieczeństwo zbędne. Przed mrozem nie pomogą. Jedyne plusy przy zbyt dużym słońcu i przy dużym wietrze. Pamiętaj że roleta troszkę pomniejszy widok, zasłania ok 15cm okna. A i nie kupuj koloru narzuconego przez PSM jest droższy od zbliżonego ciemniejszego antracytu. Pozdrawiam
ja mam mieszkanie narożne na parterze.
Słońce mam po południu (okna wychodzą na plac zabaw) i jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby jakoś bardzo mocno mieszkanie się nagrzewało. Mam rolety plisowane, które też odbijają światło i jak jest naprawdę duży upał, to one naprawdę zdają egzamin. Zimą natomiast w ogóle nie potrzebuję żadnych zabezpieczeń/ dodatków. W mieszkaniu jest naprawdę ciepło.
Nie wiem, z której strony masz okna? jeśli słońce będzie Ci świeciło przez większość dnia prosto w szyby, to może warto się nad takimi roletami zastanowić. W innym przypadku uważam, że szkoda pieniędzy- lepiej zainwestować w jakieś rolety wewnętrzne chroniące np. przed ciepłem. Wyjdzie taniej. Ale to moje zdanie
Bardzo dziękuję za odpowiedzi! Bardzo mi pomogły i odpuszczam zbędny koszt, co mnie cieszy Również mam mieszkanie, gdzie słońce jest popołudniu zatem teraz jestem spokojna
))
No ja powiem inaczej z tym słońcem. Mam mieszkanie w bloku 6D i okna od strony torów kolejowych. Wiosna - lato od godziny około 14 to jest upał w mieszkaniu i jak tylko będę miał na to środki to rolety zewnętrzne zainstaluje.
Doświadczaj życia ...
jeśli będziesz mieszkać na 1 piętrze to są niepotrzebne a szczerze nie są zbyt praktyczne lepsze sa rolety wewnętrzne
Strony: 1