Miejsce to zostało stworzone do komunikacji mieszkańców osiedla Leśny Zakątek w Bydgoszczy przy ulicy Powstańców Warszawy.
Forum to nie ma nic wspólnego z działalnością PSM i służy tylko wymianie informacji.
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Bardzo dziękuję za podjęcie tematu.
rozmawiałem z dystrybutorem tych słupków. Niestety są źle zamontowane, i kompletnie nie konserwowane. Nie do końca wiem czy drążyć dalej temat. Niestety obawiam się że jak temat upadnie to niebawem będą problemy z parkowaniem a koszty pozostaną. W moim przekonaniu spółdzielnia
sprzedała mieszkania i zakończyła sprawę. Teraz resztę tematów (ogrodzone osiedle ) załatwia za nasze pieniądze z puli remonty i konserwacja. raczej mam pewność bo budowa została rozliczona a słupki , podświetlenie tapet, szlabany pojawiły się później. Uważam że pewne rzeczy trzeba załatwić do końca. Postaram się na forum zaproponować pismo do spółdzielni, po akceptacji podpisami trzeba będzie wysłać je do spółdzielni.
Super, bardzo fajnie. Może temat poruszyć na spotkaniu z Prezesem?? Osobiście nie będę, ale będę miała przedstawiciela
Jakim spotkaniu z prezesem?? Raczej większość mieszkańców nie wie nic o żadnym spotkaniu...
no ja nie wiem... u nas w klatce schodowej wisi ogłoszenie na tablicy ogłoszeń.... u Was w D nie ma??
Wiadomość dodana po 01 min 14 s:
Jakby co, to spotkanie jest o godzinie 10 w dniu 14.02 przed blokiem, więc w sumie termin taki, żeby jak najmniej osób przyszło
Czego ma się tyczyć to spotkanie? Czy jest szansa aby ktoś kto będzie na nim zdał relacje bo faktycznie godzina z kapelusza wyjęta...;-)?
Szczerze nie zauważyłem, zawsze ważne informacje są wieszane na drzwiach... może celowo powiesili na tablicy ogłoszeń żeby jak najmniej osób zobaczyło... Godzina z kapelusza zwłaszcza jak ktoś sie dowiaduje dzień przed... A faktycznie jakieś minutki ze spotkania by sie przydały...
Spotkanie chyba dla wybranych. Nic nie wiem. Na tablicy nic nie było.
Doświadczaj życia ...
Witam dla jasności spotkanie jest jutro tj. 14.02.2018 o godzinie 10.00, przy przyszłym parkingu kolo budynku E i oczywiście WALENTYNKI
pozdrowienia
Trochę późno ta informacja... Nie ma mnie w Bdg także nie dam rady uczestniczyć niestety w spotkaniu... Mogę liczyć na jakieś streszczenie spotkania na forum?? Kto jest organizatorem spotkania?? Jaka jest jego agenda??
tam chyba nie ma agendy, a spotkanie jest podobno na wniosek mieszkańców Myślę, że chyba ktoś streści przebieg, co??
haha, z całym szacunkiem, ale ludzie nie pracują w tych godzinach ?
Doświadczaj życia ...
no oczywiście, że pracują... myślę, że termin nie był wymyślony przez mieszkańców tylko Spółdzielnię
Był ktoś na zebraniu?? Jakieś wieści?? Poczta pantoflową??
Wygląda na to że rozdali sobie walentynki i się rozeszli ;-)
ja nic nie wiem mój "Przedstawiciel" zapomniał o spotkaniu i miał inne w tym czasie... więc musimy czekać na jakieś ewentualne uwagi od innych.
Ja szału już dostaję z tymi słupkami, wczoraj znowu nam się jednego nie udało otworzyć, bez sensu są takie zabezpieczenia- skoro nas samych zabezpieczają przed parkowaniem
Możemy robić spotkania, dyskutować na forum, ale i tak to nic nie zmieni. Dopóki osiedle nie będzie zamknięte bramą/szlabanem to zawsze będą parkować ludzie z zewnątrz. Nie ma szans, aby tego dopilnować. Żadne słupki w tym nie pomogą niestety.
Czy widzieliście że są prowadzone prace w miejscu środkowego szlabanu? Otóż zaciekawiło mnie to i zapytałem spółdzielni co tam sie dzieje. Jak się okazuje, powstaje chodnik i zostaje zabrane jedno miejsce postojowe... Macie może wiadomości kto wpadł na taki genialny pomysł?... Jakby było za dużo tych miejsc postojowych...
Wiadomość dodana po 52 min 39 s:
Sam sobie na to odpowiedziałem. ..
"Modernizacja drogi wewnętrznej ma na celu ułatwienie funkcjonowania osobom pieszym, matkom z dziećmi, osobom niepełnosprawnym itd. Zmiany wprowadzane są na wniosek mieszkańców budynków 6 D i E.
Aleksandra Prokopowicz
Administracja Osiedli PSM
tel. 52 373 15 42
"
Proponuje przestać narzekać na parkujące osoby wzdłuż płotu skoro zabiera się następne miejsce postojowe ;-)
Nie wiem co za mądry to wymyślił... Sam mieszkam w 6D i w życiu na tak debilny pomysł bym nie wpadł... A wniosek o zamknciecie osiedla jakimś dziwnym trafem nie jest realizowany... Ponraz kolejny BRAWO PSM!!!
Nie wiem co za mądry to wymyślił... Sam mieszkam w 6D i w życiu na tak debilny pomysł bym nie wpadł... A wniosek o zamknciecie osiedla jakimś dziwnym trafem nie jest realizowany... Ponraz kolejny BRAWO PSM!!!
A jak chcesz zamknąć osiedle skoro z tyłu jest budowa?
A co do miejsc to chyba mamy ich za dużo bo za trzecim szlabanem powstały nowe ale cały czas są puste
Miejsca są ale tłuki cały czas parkują na przejeździe A straż miejska i policja nie interesuje sie wezwaniami:/
miejsca są puste, bo jak przypuszczam- są to osoby, które nie mają pilota do szlabanów. A to znowu wynika z tego, że pilot jest tylko jeden i np. moi znajomi, którzy wynajmują mieszkanie w 6e, nie dostali pilota od właścicielki.... Wystarczy kilka innych takich mieszkań i to są właśnie te samochody pod płotem.
Swoją drogą nie wiem, czy zauważyliście tą prawidłowość, ale w momencie gdy zniknęły słupki (choć często były "położone"), to miejsca parkingowe automatycznie się zapełniły. Ja już bardzo rzadko znajduję pod klatką miejsce dla siebie, ale całe szczęście, że są nowe- za szlabanem...
Strony: 1