Miejsce to zostało stworzone do komunikacji mieszkańców osiedla Leśny Zakątek w Bydgoszczy przy ulicy Powstańców Warszawy.
Forum to nie ma nic wspólnego z działalnością PSM i służy tylko wymianie informacji.
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Zaznaczam na początku to tylko apel. Z powodu bliskiego końca oddania do użytku pierwszego bloku z leśnego zakątka 2, powraca temat miejsc
parkingowych, dzisiaj miało być zebranie na ten temat ale nic z tego nie wyszło. Ale do rzeczy. Problem miejsc przy naszej autostradzie będzie się nasilał. Postawiono celem zabezpieczenia naszych potrzeb słupki parkingowe i tu apel, stawiajmy je po wyjechaniu z parkingu.
Ja wiem, że są one podłej jakości i na dodatek źle zamontowane, pół metra w kierunku chodnika ułatwiło by wjazd na miejsce parkingowe.
Ale mamy co mamy.
Miejsca parkingowe naszych sąsiadów są płatne tak więc parkują u nas. Jest to notoryczne, ponadto mamy stałych klientów spoza naszego osiedla.
Niestety sami to ułatwiamy. I niestety płacimy za naprawy słupków, podatki gruntowe itd.
Tak więc zabezpieczajmy swoją wspólną ale własność.
Jeszcze raz to tylko apel, nikt nikogo nie zmusi do stosownych zachowań.
Ostatnio edytowany przez kaja (2018-02-07 15:35:06)
Rozumiem problem, ale słupki są tak beznadziejne, że każda ich próba położenia za pomocą klucza łączy się z ryzykiem jego wygięcia lub złamania dlatego sama przestałam je stawiać... złamałam na nich jeden klucz, a dwa wygięliśmy. Koszt klucza to kilkadziesiąt zł... nie wiem, co z tym fantem robić, bo spółdzielnia w ogóle się tym nie interesuje, a za klucze sami musimy płacić. Natomiast wiem, że słupki są potrzebne
co do zebrania... może by wywieszać jakieś ogłoszenia w klatce odpowiednio wcześniej? lub wrzucać informację tutaj? To też taki apel ode mnie dowiedziałam się planowanym zebraniu trochę za późno, by w nim uczestniczyć...
a czemu nic z niego nie wyszło w końcu?
Cześć.
Ja osobiście o żadnym zebraniu nie wiem także nie wiem o czym niestety mówicie... Ostatnie zebranie było bardzo dawno temu, przynajmniej taki o którym wiem. Najlepszym rozwiązaniem będzie chyba wrzucenie kartek do skrzynek i wywieszenie informacji na klatkach. Tutaj zagłada tylko kilka osób także to forma wniknąć zdaniem odpada...
A co do słupków... Osobiście niejednokrotnie podnosiłem je sam idąc na spacer/po zakupy przeklinając tych mieszkańców którzy to zostawili... o problemie z kluczem nie wiem, ponieważ korzystałem chyba raz ze słupka i było wszystko Ok. Trzeba je stawiać bo mieszkańcy redco bedą nam kradli miejsca... No i klienci szpitala rownież...
No i oczywiście trzeba sie jeszcze pozbyć nielegalnie parkujących samochodów...
ja sama podnosiłam je wielokrotnie ale uwierz mi, Tomek, otwieranie raz przebiega dobrze, a innym razie klucz się łamie. Naprawdę to nie jest wymysł
Ze dwa razy zdarzyło mi się też, że w ogóle nie byłam w stanie tego słupka otworzyć bez ryzyka ponownego ułamania klucza i musiałam zaparkować za szlabanem (dobrze, że było miejsce- bo bywa też tak, że go nie ma).
Co do zebrań- zgadzam się w 100%, najlepszym sposobem jest wywieszenie kartki na klatce schodowej.
Tak swoją drogą.... ciekawe kiedy Spółdzielnia zamierza zrobić jakieś spotkanie z mieszkańcami?? Mieszkamy tu już od 3 lat i takie spotkania nigdy nie było...
tak wyglądają klucze używane do otwierania blokad
na początku było ok, teraz nie na wszystkich zamkach tak się dzieje, ale jak podjeżdżam i są wszystkie zamknięte to nie ryzykuję otwarcia, bo nigdy nie pamiętam które zamki się zacinają i wyginają klucz
w domu został nam już tylko jeden cały klucz i oszczędzamy go do śmietnika i piwnicy
dziękuję! Myślałam, że ja jestem jakaś wyjątkowa i tylko ja mam problem W spółdzielni mi powiedziano, że nikt więcej tego nie zgłaszał ...
Strony: 1