Miejsce to zostało stworzone do komunikacji mieszkańców osiedla Leśny Zakątek w Bydgoszczy przy ulicy Powstańców Warszawy.
Forum to nie ma nic wspólnego z działalnością PSM i służy tylko wymianie informacji.
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
W ramach ostrzeżenia reszty mieszkańców informuję, iż w dniu wczorajszym zostały mi skradzione dwie pary butów sportowych z "przedsionka" pomiędzy mieszkaniami (blok 6D).
Pomijając to, czy powinienem tam trzymać buty, czy też nie, trzeba nam wiedzieć, że chodzą ludziki po blokach i chwytają za klamki. Zamykajcie drzwi na klucz zawsze! i nie trzymajcie istotnych dla Was rzeczy w "przedsionkach".
Doświadczaj życia ...
Masakra... Metoda na klamkę po latach znowu powraca wrrrr...
Co z tymi ludźmi, na siłowni skradziono kobiecie biustonosz...
A giną również b. często stare buty...
Dziś też mi zginęły buty, także post cały czas aktualny.
Zgłosiłem dziś do PSM żeby zamontowali blaszkę na drzwi wejściowe, żeby zamka nie można było podważać.
Póki co, wszystko na zapinki, i nie wpuszczamy nieznajomych do środka.
pzdr
Pzdr
Z drzwiami dolnymi jest lipa bo ludzie kody znają i sami otwierają.
Jest chyba również kod PSM-u który otwiera drzwi bez "pikania" w mieszkaniu. Ostatnio widziałem jak wbijał go koleś z ulotkami.
Ja złożyłem pismo o pozwolenie na założenie zamka w drzwiach od przedsionka. Pewnie odmówią ....
Doświadczaj życia ...
Zamki są... wystarczy żebyśmy klucze dostali albo przystosowali do kluczy które mamy od klatek...
No są, ale wole swój z dzwonkiem bezprzewodowym co by gości wpuszczać
Doświadczaj życia ...
Dziś otrzymałem odpowiedź z PSMów.
"Dzień dobry,
Administracja Osiedli Pomorskiej Spółdzielni Mieszkaniowej w Bydgoszczy informuje, że montaż zabezpieczeń zamków w klatkach schodowych nieruchomości przy ul. Powstańców Warszawy 6C, D, E zostanie wykonany w najbliższych dniach.
Pozdrawiam"
Co do zamków musiał by być dedykowany klucz tylko od przedsionków i równy dla każdego mieszkańca lub też na każde piętro inny. Na prywatę nie ma co liczyć bo są tam skrzynki od TV/NET no i bezpieczniki, więc każdy z piętra musi mieć tam dostęp plus pani "Sprzątaczka".
Do tego trzeba doliczyć przepisy ppoż i nie ma tematu..
Ja bym wolał żeby PSM kamerkę założyło na wejście główne lub taką 360 stopni na każde piętro. W końcu teren monitorowany...
Pzdr
Tak czytam to wszystko i to fajnie brzmi, nowe rozwiązania, nowe pomysły, ale pamiętajcie że to wszystko kosztuje i daje tylko argumenty PSM aby podnosili koszty utrzymania nieruchomości itd... Nie ma co liczyć że coś będą robić "w gratisie". To tyle w temacie ;-))) P.S. tak z ciekawości o jakich wy mówicie przedsionkach? Bo w 6C nic takiego nie ma, przynajmniej w mojej klatce i zastanawiam się co oni (PSM) chcą robić za zmiany w moim bloku?
Zamykane przedsionki to pierwszy krok do Pekinu w korytarzach chcecie powrotu do lat 80tych i meblościanek "za kratą"?
Pomijam już przepisy pożarowe.
Przed prawdziwymi złodziejami nic nas nie uchroni, taki zameczek do przedsionka to żaden problem dla nich. Po prostu trzeba zamykać drzwi do mieszkania.
Nie martwią mnie "prawdziwi" złodzieje, bo od nich jestem chociażby ubezpieczony, poza tym jak piszesz od nich i tak się nie uchronię - jak będą chcieli okraść to to zrobią. Mi chodzi o takich osiedlowych pajaców co chodzą po blokach i okazji szukają, za klamki łapią i buty z wycieraczki ściągają. Zamknięty przedsionek wystarczy i wcale nie po to, aby go umeblować ...
Doświadczaj życia ...
Dokładnie wiem o co ci chodzi.
Tylko że zamykany przedsionek uchroni tylko tych którzy go mają i go będą zamykać. To trochę tak jak z naszą piwnicą
Strony: 1