Miejsce to zostało stworzone do komunikacji mieszkańców osiedla Leśny Zakątek w Bydgoszczy przy ulicy Powstańców Warszawy.
Forum to nie ma nic wspólnego z działalnością PSM i służy tylko wymianie informacji.
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Bardzo przepraszam, ale wczoraj ukręciłam klucz na jednej z blokad pod blokiem 6e. Zgłosiłam, więc liczę na szybką naprawę.
Ale nie o tym...
Czy tylko ja zauważyłam jak kiepskie są nasze klucze systemowe, a szczególnie jak g... są w połączeniu z blokadami?? już dwa razy "udało" nam się je wykrzywić przy otwieraniu blokad, a wczoraj dosłownie go ukręciłam (zamki chodzą ciężko w blokadach i kręcąc myślałam, że kręci się zamek, a to klucz... i trach). Wcześniej ktoś inny ułamał klucz w innej blokadzie, również w drzwiach wejściowych od klatki schodowej w lutym i kiedyś w drzwiach od śmietnika. Więc chyba to nie mój wyłącznie problem?? Czy ktoś jeszcze to może zgłaszał??
Nie jesteś jedyna. Też to zauważyłem, może nie koniecznie, że są kiepskiej jakości ale dość ciężko wchodzą w zamek, czy to w klatce, czy to w śmietniku. O blokadach już nie wspomnę. Moja żona ma niestety spory problem żeby otworzyć te blokady - to jakaś porażka niestety. to jest konsekwencja niestety braku szlabanu na wjeździe. Trochę takie rozwiązanie problemu na odczepkę. Nie rozumiem np dlaczego nie można postawić jednego wjazdowego szlabany na wjeździe - nie potrzebne by były żadne blokady ani trzy dodatkowe szlabany na każdej z dróg - dużo tańsze rozwiązanie Przecież na budowę samochody i tak jeżdżą od drugiej strony. Chyba że największy problem to RED Co... Ttochę odeszedłem od tematu ;-)
Problem byłby zażegnany, gdyby był ten jeden szlaban- z domofonem, a Red CO nie miałoby blokad pod swoim blokiem (czyli by nie sprzedawało miejsc parkingowych). Ten problem, który istnieje, powoduje "nierówną konkurencję" (o miejsca parkingowe). Poza tym na nasz teren wjeżdżają budowlańcy i w dużej części oni zajmowali te miejsca parkingowe (a szlaban tutaj by nie rozwiązał sytuacji).
Samo postawienie blokad uważam za dobry pomysł- ale ich wykonanie (trudne zamki, luzująca się kostka brukowa) pozostawia już wiele do życzenia....
Nie zauważyłeś jak klucze łatwo się wyginają?? Są tak miękkie, że coś strasznego
Ja nie mam takich doświadczeń i problemów z kluczami nie miałem, ale też nie używam blokad parkingowych
Co do szlabanu na wjeździe. Poszukajcie na forum tematu. Byliśmy na spotkaniu z prezesem spółdzielni i stanowisko jest takie, że jak zakończy się inwestycja całego osiedla, to powstanie brama i szlaban wjazdowy. Brama zamykana na noc, a szlaban w dzień.
Co z tego będzie, oczywiście nie wiem
Doświadczaj życia ...
Również problemu z kluczamyi nie miałem, ale również nie korzystałem z blokad...
Co do samych blokad to drażni mnie lenistwo użytkowników... Wyjeżdzają z miejsc parkingowych i nie podnoszą blokad - chyba nie po to były one montowane....
Problemów z kluczami nie mieliśmy.
A jeśli chodzi o blokady i szlaban, to trochę mam wrażenie, że narzekamy tutaj na to co akurat nie jest zrobione. Jak osiedle było nowiutkie i nie było żadnych szlabanów i blokad, to było narzekanie, że osiedle nieogrodzone, miejsca pozajmowane przez nie wiadomo kogo i że każdy może wjechać. Okazało się, że osiedle będzie ogrodzone jak będzie skończone, pojawiły się blokady i szlabany - też narzekanie.
Wiem, że byłoby super gdyby na wjeździe był szlaban sterowany myślami, osiedle było ogrodzone futurystyczną tarczą przepuszczającą tylko mieszkańców, plac zabaw posiadał wygłuszenie akustyczne i zautomatyzowane ramię wyłapujące piłki lecące na balkony. Ale pewnie byłby inny czynsz Więc może cieszmy się że mamy takie fajne osiedle.
Wiem, że byłoby super gdyby na wjeździe był szlaban sterowany myślami, osiedle było ogrodzone futurystyczną tarczą przepuszczającą tylko mieszkańców, plac zabaw posiadał wygłuszenie akustyczne i zautomatyzowane ramię wyłapujące piłki lecące na balkony. Ale pewnie byłby inny czynsz
Więc może cieszmy się że mamy takie fajne osiedle.
eeeeeeej, taka wizja mi sie podoba :D:D
Wszyscy byliby zadowoleni !!
Najbardziej podoba mi sie szlaban sterowany myslami - taki przekaz myśli...
Ostatnio edytowany przez MagdaW (2017-09-28 07:30:31)
vivikoong- sama prawda
a co do klucza, to informacja dla Was- dorabiać trzeba na Długiej 10, a koszt to 29 zł
Domofonów przy szlabanie nie odpuszczę. Toć to nieporozumienie jest ...
Doświadczaj życia ...
Chyba "nie odpuszczę??
vivikoong - popłynąłeś
Fakt Spółdzielnia reaguje na wszelkie uwagi, ale robi to za każdym razem po linii najmniejszego oporu, bez analizowania skutków zmian...
Nie wiem w którym bloku mieszkasz (do 6E goście mogą przejść obok szlabanów - jeszcze, a piloty działają z balkonów), ale to jest cyrk w sytuacji 6D. Trzeba albo wychodzić po gości, albo tłumaczyć im drogę okrężną by mogli dotrzeć do domofonu- co jest za każdym razem żałosne.
Zamknięta furtka, nie zamknie osiedla...
Nie wmówisz mi że to normalna sytuacja, w której trzeba podejść pod szlaban by wpuścić kogokolwiek zmotoryzowanego na osiedle.
Rozwiązania stosowane przez innych są jedynie dwa: albo portier, kontrolujący sytuację, albo domofon - to przecież nie żaden cud techniki, lecz standard przy tego typu osiedlach. Generalizujesz - myślę, że jakby zrobili coś od początku do końca z głową nikt by tu nie narzekał.
Ja tylko jestem ciekaw jak kolejne bloki będą ogrodzone w przyszłości, bo wytłumaczyć ścieżkę do celu będzie jeszcze trudniej ;P
Pomyśl co w sytuacji, gdy medycy podjadą od strony zamkniętej furtki - ile czasu będziesz im tłumaczył, żeby zapierdalali pod szlaban...
A jak wybuduje się kolejny Developeo - to zobaczysz jakie cuda będą, czy z pomocą, czy dostarczeniem chociażby paczki...
Pozdrawiam Cię w myślach
No też mi się wydaje, że cudów nie trzeba, wystarczą rozwiązania zastosowane lata temu przez tenże sam psm w starszej części osiedla takie jak:
- brama wjazdowa z domofonem (codzienność stosowna na osiedlach od co najmniej 10 lat)
- guziczek otwierający bramkę od wewnątrz i domofon od zewnątrz dla gości, kurierów i tych co czasem wychodzą z domu bez klucza, coby nie trzeba było im tłumaczyć jak wyjść przez sąsiednie osiedle lub naokoło przez szlaban (tym bardziej nie widzę sensu zamykania bramki na klucz, skoro koło szlabanu każdy może sobie przejść)
- krzaki pod oknami, uniemożliwiające stanie przy samym oknie
Rozwiązania te psm zastosował lata temu w osiedlu obok, a mieszkańcy mający owe" cudowne" udogodnienia wcale nie płacą większego czynszu.
vivikoong - popłynąłeś
![]()
Pomyśl co w sytuacji, gdy medycy podjadą od strony zamkniętej furtki - ile czasu będziesz im tłumaczył, żeby zapierdalali pod szlaban...
Pozdrawiam Cię w myślach
Ten szlaban otwiera się automatycznie (widziałem to pod 6E) w przypadku gdy karetka włączy odpowiedni sygnał syreny.
"Ten szlaban otwiera się automatycznie (widziałem to pod 6E) w przypadku gdy karetka włączy odpowiedni sygnał syreny. "
Vivi Proszę przeczytaj kolejny raz mojego posta Pisałem o furtce, która nie otwiera się na sygnał...
Generuje tylko koszty, bo już enty raz jest w naprawie...
Na szlabanie myślę, że wszyscy widzieli oznaczenia
Ostatnio edytowany przez Rav (2017-11-06 15:31:52)
Strony: 1