Leśny Zakątek Bydgoszcz - forum dyskusyjne

Miejsce to zostało stworzone do komunikacji mieszkańców osiedla Leśny Zakątek w Bydgoszczy przy ulicy Powstańców Warszawy.
Forum to nie ma nic wspólnego z działalnością PSM i służy tylko wymianie informacji.

Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 2017-04-12 07:09:41

oluslava
Użytkownik
Liczba postów: 143
Windows 7Firefox 52.0

Drodzy Rodzice...

Ja nie wiem, czy to problem techniczny, ale nie wiedziałam gdzie to zakwalifikować [dblpt])
Mam ogromną prośbę do Rodziców starszych dzieci- zwracajcie uwagę na ich niestosowne zachowanie.
W ostatnim czasie byłam świadkiem dwóch sytuacji, w których uczestniczyły dwie, na oko 7-10 letnie dziewczynki (!!). Chyba dwie inne, bo za drugim razem to było za daleko by stwierdzić [dblpt])
Pierwsza sytuacja miała miejsce w trasie między przystankiem a blokiem 6e, Mama szła przodem a Pociecha podążała za nią. Podążała, jakby nie widziała chodników: po nasypach, krzaczkach, klombach, DOSŁOWNIE WSZĘDZIE- tylko nie wytyczonymi ścieżkami. Dziecko było na tyle duże, że powinno już mieć świadomość, iż w ten sposób niszczy to wszystko, co powinno zdobić osiedle. Mama niestety szła przodem kompletnie nie zwracając uwagi na poczynania córki- to było tak jawne ignorowanie, że w ogóle zastanawiałam się, czy są razem?? Ale Młoda podążała za Panią wprost do windy, wysiadły razem z autobusu, więc to raczej nie był przypadek. Droga Mamo, nie jest Ci przykro gdy widzisz, że Twoja córka zadeptuje rośliny i niszczy to wszystko, za co wspólnie płacimy i co ma cieszyć oko wszystkich mieszkańców?
Sytuacja druga: ubiegły poniedziałek, plac zabaw, wielki wiatr i mnóstwo styropianu na trawniku. Dziewczynka biegała, łamała co znalazła i rozrzucała wokół siebie. W wolnym tłumaczeniu: zrobiła "wielką przysługę" Pani sprzątającej, która zamiast kilkudziesięciu kawałków musiała pozbierać pewnie kilkaset. Mama dziewczynki (tak przypuszczam, choć może to była jakaś przypadkowa kobieta, która stała akurat 3 m od dziecka, również na placu zabaw, i rozglądała się wokół) nie interesowała się w ogóle tym, co robi dziecko.
SERIO??? Naprawdę nie chcę robić zadymy, nie jestem starszą, zrzędzącą Panią, ale naprawdę bardzo mi przykro i denerwuje mnie fakt tak ogromnie zaawansowanej znieczulicy Rodziców i kompletny brak zainteresowania wspólną własnością. Następnym razem ostentacyjnie zwrócę uwagę dzieciom i Rodzicom- i bardzo żałuję, że tego nie zrobiłam. Zrzucam to na karb szoku po tym, co zobaczyłam [dblpt])
Nie wspomnę już o nastolatkach biegających po nasypach między placem zabaw a garażem i skaczących przez balustrady... Ale przypuszczam, że to nie są "dzieci" z naszego osiedla.
Bardzo proszę, zadbajmy o naszą okolicę, bo kto jak nie my??? No i jak wychowamy nasze dzieci, taki świat będziemy mieli w przyszłości... Patrząc na to, co się dzieje, jakoś czarno to widzę [dblpt](

#2 2017-04-13 10:56:42

Tomek
Użytkownik
Liczba postów: 64
Windows 7Chrome 57.0.2987.133

Odp: Drodzy Rodzice...

Brawo!!!

Popieram wypowiedź. Jednakże to nie tyczy się jedynie dzieci... Rodzice, tudzież osoby dorosłe swoim zachowaniem również nie dają przykładu. Blok 6D ma raptem trochę ponad dwa lata a stan klatki schodowej oraz windy pozostawia wiele do życzenia... Obite narożniki, zarysowania w windzie... Samo to się nie zrobiło...

#3 2017-04-14 13:09:20

luckywolf
Administrator
Liczba postów: 128
WindowsChrome 57.0.2987.133

Dodam do tego wyprowadzanie psów. Na placu zabaw się tego nie robi ! Trawnik po zimie to pole minowe ... I każdy krzew, iglak pożółkły.... no ludzie. Aha, i nie wiem kto w bloku 6D ma takiego pecha, że ciągle wdeptuje w jakieś GÓWNO, ale proszę nie wycierać go w matę wejściową do klatki. Sic !

Doświadczaj życia ...

#4 2017-04-15 19:06:07

sakiewka
Użytkownik
Liczba postów: 22
AndroidChrome 37.0.0.0

To ja dodam, że pewnie te same dzieci sypia piach z kamykami i patykami na samochody znajdujace się przy placu zabaw. To juz nie jest śmieszne bo można samochód porysowac.

#5 2017-04-20 14:18:27

oluslava
Użytkownik
Liczba postów: 143
Windows 7Firefox 52.0

no cóż... jak widać musimy po prostu wziąć sprawy w swoje ręce i po prostu opstro zwraca uwagę dzieciakom... i dorosłym

#6 2017-04-24 15:24:14

Rav
Użytkownik
Liczba postów: 87
WindowsFirefox 53.0

Pewnie że Oluslava ma rację! Potwierdzam stara nie jest, miałem okazję poznać [sred])
Takkk, co do klatki schodowej, no krótko mówiąc – nie zachwyca. Ale pytanie ilu „naszych fachowców” przyczyniło się do tego stanu. Nie wierzę by ktoś sprawdził i przyznał się do usterek, do których przyczynił się pośrednio czy bezpośrednio.
Co do dzieci, nie wiem co doradzić, odbyłem wiele rozmów, z nimi, z rodzicami...
Zwracając uwagę, trzeba być świadomym, że nikt nie lubi krytyki... Dzieci patrzą na ciebie jak na cyborga, w oczach nienawiść, niestworzone historie układają, bo rodzice całe życie im na wszystko zezwalali... a rodzice, jak to dorośli, nie będzie im nikt mówił jak mają żyć...
To GÓWNO to dobry przykład na to, iż części sąsiadów możesz nas*ać na środku i nic to nie zmieni. Niestety to już kwestia wychowania. Zwierzaki też niewinne temu, że właściciel jest idiotą. Trzeba przyznać, że kultura jest na niskim poziomie, brak szacunku, zrozumienia i poszanowania dla osób sprzątających. Kiedyś też dzieci robiły głupoty, ale rodzice zawsze zmuszali je do naprawienia szkody, czy bałaganu, w dzisiejszych czasach każdy woli zaprzeczyć, niż na przykładzie nauczyć młodych pewnych zachowań.

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
holztreppen aus polen | wysokiej jakości Kredensy drewniane litego dębowego lakier wosk okucia | przeprowadzki warszawa tanio | Części Carraro