Miejsce to zostało stworzone do komunikacji mieszkańców osiedla Leśny Zakątek w Bydgoszczy przy ulicy Powstańców Warszawy.
Forum to nie ma nic wspólnego z działalnością PSM i służy tylko wymianie informacji.
Nie jesteś zalogowany na forum.
Dzis mam kryzys jak uslyszycie poranny krzyk na osiedlu to po półtora roku pikania koparki, wycinania drzew i cięciu plytek.... https://youtu.be/jNuatNwz2Js
Nie wiem czy ktos zauważył że Pan koparkowy juz nie wybija tak głośno porannego rytmu oczyszczajac naczepę z piachu. :=) jest progres
Miał być Leśny Zakątek. Człowiek stary i głupi chciał mieć spokój. Dwie budowy na kilka lat przed oknami z dwóch stron. I tylko za 620 zł co miesiąc za 50 m2, luksus. I za chwilę będę ludziom patrzył w okna. Luksus kurwa. Za 200 parę tysięcy. Szczęściarz i tyle. Uwierzyłem debilkom ze spółdzielni bardzo miłym, och jaka ta spółdzielnia inna , nie to co te inne. Macie to samo?
Ej, ale na serio myśleliście że to będzie jeden blok na pustkowiu? Czy że inne bloki wybudują się przez weekend?
Jak czytam wypowiedzi to nasuwa się jedno zdanie – Każdy z nas chciałby spokój, przestrzeń, piękną zieleń w około i to wszystko w dobrej cenie.
Ceny jak na te obecnie proponowane przez deweloperów nie są złe.
Fakty są niestety takie, że oczekiwania są na opcję vip (dom z ogrodem), a to już zupełnie inny budżet i na pewno z dala od centrum miasta.
Mieszkając na nowym osiedlu usterki, kurz i hałas przy kolejnej budowie są niestety nieuniknione.
Choć nie powiem, że się nie można wku... jak ktoś ryje od 6 lub pierze po nocy;)
Także zgadzam się z przedmówcą – trzeba mniej marzyć, wtedy o wiele łatwiej jest pokochać to miejsce
Ja w bloku 6D od strony torów kolejowych na razie nie odczuwam tych prac budowlanych i narzekać nie mogę. Po za tym od początku nikt nie ukrywał jakie są plany i ja miałem wiedzę o kolejnych blokach.
Życzę wszystkim szybkiego zakończenia kolejnych inwestycji i będzie dobrze.
Doświadczaj życia ...
Ja choć prosiłem o plany nie dostałem ich. Nawet w Wydziałach odpowiednich w Bydgoszczy. Nie było mowy o budynkach 6 piętrowych. Żałuję, ze nie nagrałem rozmów podczas nabywania mieszkania. Człowiek wierzył w to co "Miłe Panie " mówiły...
No ja rozumiem że miłe pani mówiły ale czy tak na logikę nie przyszło Ci do głowy że ten blok jednak będzie częścią osiedla?
Ja się cieszę że nie nagrałeś pań ze spółdzielni bo za to się idzie do więzienia
Ja z ogromną tolerancją podeszłam do tematu prac budowlanych i nawet gasiłam moich współmieszkańców kiedy przeszkadzały im młoty i koparki z budowy po 21 godzinie tłumacząc, że dzięki temu może szybciej skończą i będzie spokój... Ale dziś i mnie nerwy puściły. Spokojny niedzielny poranek, myślę - chociaż jeden dzień w tygodniu się spokojnie wyśpię... godzina 7:50 :"iiiiiiiiiiiIIIIII... BUM!!!" Oprócz zgrzytów i trzasków metalowej łychy kopary zgrzyt piły i porykiwania panów z budowy. Czy tylko mnie się wydaje że to lekka przesada?? Zadałam pytanie w spółdzielni w jakich dniach i godzinach mają się odbywać prace za naszymi oknami, ciekawe czy uzyskam i za którym razem jakąś odpowiedź.
jesuuuuu!!! @ata !!! daj znać co Ci powiedzieli... mam to samo!!! nie dało się spać, rozumiem sobota- ale niedziela rano??? to chyba lekka przesada
Porażka po prostu
i te kulturalne okrzyki
Doświadczaj życia ...
Co do hałasów dochodzących z budowy, wam najbardziej współczuję – jeśli mogę jakoś pomóc, chętnie to zrobię… Może warto podesłać do Spółdzielni pismo podpisane przez prezesa W dni tygodnia hałasy dopuszczalne są w godzinach 8-20, a w niedzielę i święta obwiązuje cisza przez całą dobę!(wisi na tablicy) Powodzenia
Co do hałasów dochodzących z budowy, wam najbardziej współczuję – jeśli mogę jakoś pomóc, chętnie to zrobię… Może warto podesłać do Spółdzielni pismo podpisane przez prezesa
W dni tygodnia hałasy dopuszczalne są w godzinach 8-20, a w niedzielę i święta obwiązuje cisza przez całą dobę!(wisi na tablicy) Powodzenia
W budynku obowiązuje przecież nie budowlańców
Ale zasada jest wprowadzona przez Spółdzielnię
A to pracodawca tych budowlańców
Jak można prosić lokatorów o ciszę, nie dbając o ciszę w około?
Wiadomość dodana po 20 h 50 min 34 s:
Dobra wiadomość - w niedzielę odpoczywamy
We wszystkie niedziele, pracusie z budowy mają wolne
Wierzę, że mimo telefonów, które mają na biurkach jedynie dla ozdoby, mailach na które uzyskać odp. jest bardzo ciężko, gdzieś tam w głębi nie są tacy źli - pewnie dlatego że jesteśmy wizytówką kolejnego etapu budowy Czasem warto zastosować ten argument
PSM
No i wracamy do tematu... czy tylko mnie wkurzają (delikatnie mówiąc) wiercenie, stukanie i okrzyki w sobotę między 6 a 7 rano???? ;(
No i wracamy do tematu... czy tylko mnie wkurzają (delikatnie mówiąc) wiercenie, stukanie i okrzyki w sobotę między 6 a 7 rano???? ;(
Chodzi Ci o budowlańców? Przecież to zaraz minie
Dżizas krajst... ale to jakaś masakra jest sobota- jedyny dzień kiedy mogę się wyspać- a oni tak hałasują! o 6 rano?! Litości
ja rozumiem, że minie. Rozumiem też, że muszą w dzień powszedni od 6 i że w sobotę w ogóle też muszą, ale serio od 6 rano takie hałasy w dzień wolny od pracy????