Miejsce to zostało stworzone do komunikacji mieszkańców osiedla Leśny Zakątek w Bydgoszczy przy ulicy Powstańców Warszawy.
Forum to nie ma nic wspólnego z działalnością PSM i służy tylko wymianie informacji.
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Gorąco proszę Was drodzy mieszkańcy szanujcie miejsce w którym mieszkamy. Rzecz ma się już od kilku miesięcy, ale piszę teraz. Widzicie jak wyglądają ściany w klatce bloku 6D ? (na dole). Pomazane, brudne, obite, podrapane, wykruszone itd .... Tak ciężko uważać przy wnoszeniu sprzętów i mebli ? Pamiętajcie, że za ekipy remontowe też odpowiadacie Wy/My. Doszło do tego, że jakiś czas temu cały narożnik ściany został uszkodzony. Na szczęście zostało to już naprawione przez PSM. Drzwi od klatki też są w kilku miejscach podziurawione i połamane. Ludzie ! Ogarnijcie się proszę. Plamy na podłodze od miesięcy nie chcą się zmyć ....
p.s. klatka schodowa to nie miejsce na plakaty wyborcze.
Doświadczaj życia ...
Ja jak najbardziej sie przychylam (w pewnym momencie naprawdę było widać codziennie nowe szkody...), a także dokładam prośbę o zamykanie drzwi domofonowych. Chodzi dokładnie o zablokowanie (po uprzednim odblokowaniu) - aby nie trzeba było wpisywać kodu. Rozumiem, że przy częstym przemieszczaniu się wpisywanie kodu lub używanie klucza jest uciążliwe, ale o godz. 21-22 już chyba nikt takich pielgrzymek nie czyni, więc dobrze by było drzwi z powrotem zablokować...
Klatka schodowa jest w katastrofalnym stanie, ale powiedzmy to uczciwie to nasza wina.
Serce pęka jak widzę drobną osobę odbijającą się od ściany niosąc coś ciężkiego, czy też otwierającą drzwi przy pomocy buta...
Moi drodzy jest tu 3x szerzej niż w moim poprzednim bloku. Nie wiem szczerze jak można tak nie dbać o swoje...
Palenie na klatce, niedopałki wyrzucane za balkon (goście, lokatorzy), chodzenie po krzakach, niesprzątanie po sobie - tu mam na myśli farbę niebieską..
Mamy naprawdę piękne małe osiedle i tu nie zgodzę się ze słowami pustynny zakątek
Wiem, że każdy chciałby więcej za mniej, ale obserwując wszystkie inwestycje deweloperski ta jeśli chodzi o zieleń i plac zabaw to przoduje.
Dla przykładu:
SIM jak miało być:
https://www.facebook.com/sim.bydgoszcz/ … =3&theater
SIM jak jest: https://www.facebook.com/sim.bydgoszcz/ … =3&theater
Te zdziwienie, że w około będzie tyle bloków - powiem tak, cieszmy się że tak duża odległość jest między nimi...
A gdybyśmy mieli mieć las wokoło, to cena mkw byłaby min kilkukrotnie wyższa
Chcąc wymagać od innych - zacznijmy od siebie.
Nie wiem czy to dobre miejsce ale lepszego nie znalazłem... Chciałbym serdecznie pozdrowić sąsiada/sąsiadkę z bloku 6D, którzy z uporem maniaka zamykają drzwi ewakuacyjne z garażu na klucz i bezczelnie wywieszają kartkę z prośbą o zamykanie podpisując się za PSM. Takie działanie jest niezgodne z przepisami ppoż. Mam nadzieję, że spółdzielnia coś z tym zrobi...
Nie wiem czy to dobre miejsce ale lepszego nie znalazłem... Chciałbym serdecznie pozdrowić sąsiada/sąsiadkę z bloku 6D, którzy z uporem maniaka zamykają drzwi ewakuacyjne z garażu na klucz i bezczelnie wywieszają kartkę z prośbą o zamykanie podpisując się za PSM. Takie działanie jest niezgodne z przepisami ppoż. Mam nadzieję, że spółdzielnia coś z tym zrobi...
U nas w 6e też tak było ale kartka z info że to droga ewakuacyjna poskutkowała.
Strony: 1